Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás kalács 2 recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
mazsola ízlés szerint
50 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
4 dkg élesztő
2 dl langyos tej
7-8 dkg vaj vagy margarin
2 tojás + egy csipet só

A kalács tetejére:
1 tojássárgája,
1 evőkanál tejszín

Elkészítés:
A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés langyos tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük. Ezután gyúrjuk bele a mazsolát. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gázsütőnél 3. fokozat) 35-40 percig sütjük.

Tanácsok:
A megkelt tésztát oszthatjuk 6 felé is. Így két kalácsunk lesz. Így is hatalmasra meg fog nőni!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás kekszes finomság » Foszlós kalács(Kata-féle) » Mézeskalácsos tojáslikőr » A királynő kalácsa
» Szilvás-mazsolás sütemény » Csoda finom kalács » Mazsolás-citromos csirke » Húsvéti kalács (Kata-féle)
» Puha Update1 mézeskalács » Kétszinű kalács » Fahéjas kalács » Mazsolás krémtúró
» Almás, diós kalács » Almás kalács » Karácsonyi mézes kalács » Betty mézeskalácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.