Tutireceptek.hu fejléc

Non plusz ultra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
- a tetejére: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor,
- a megtöltéshez: 10-15 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós non plus ultra » Non Plus Ultra » Batka Manó Csodás Csigája » Mézes tekercs
» Babapiskótás mézes » Almás diós muffin » Angol palacsinta » Kalács lisztérzékenyeknek
» Kagylóforma 3. » Tejszínes mézes minikrémes » Rumos-mazsolás diótorta » Sündisznó
» Almaszalámi » Rumos kuglóf » Gyors bögrés kakaós » Csokoládés kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.