Tutireceptek.hu fejléc

Délvidéki sajtos sós tekercs recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
5 dkg éleszt
2 kiskanál só

A töltelékhez:
25 dkg puha margarin vagy vaj
3 tojás sárgája
2 mokkás kanál só

A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.

Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.

A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.

Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tekercs tojásbol » Sajtos-fokhagymás csirke » sajtos paprika » Sajtos pogi
» Sajtos csiga -biga » Finom sajtosrúd » Sajtos rántott csirkemáj » Sajtos uborkasaláta
» Sült, sajtos makaróni » Bence sajtos tésztája » Sajtos csirkemell » Feta sajtos spenot
» Sajtos perecek » Sonkás, sajtos sült zsömle » Egyszerű sajtosrúd » Habos-kókuszos tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.