Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott-zöldség recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal,
a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel
úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos finomság » Csirke idényzöldséggel » Karfiolos lapocka » Sárgarépa fasírt
» Mámoros aszalt szilva » Cukkini ropogós » Sajtos töltött cukkini » Spenót-torta
» Brokkolifasírt zabpehellyel » Pikáns karfiol » Rántott karalábé » Szalonnán sült borsó
» Burgonyalabdacs » Rakott gomba. » Túrós karfiol » Fűszeres pírított aprótök


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.