Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olívaolajos fokhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 nagy fej fokhagyma
8-10 szem fekete bors
1 ágacska rozmaring
kb. 2 dl extra szűz olívaolaj
1 kiskanál só

Elkészítés:
A fokhagymát gerezdekre bontjuk és egy pillanatra forrásban lévő sós vízbe tesszük. Leszűrjük, héját lehúzzuk és a megtisztított gerezdeket kis üvegekbe rakjuk. Közéteszünk néhány szem fekete borsot, egy ágacska rozmaringot, és kevés sót szórunk bele. Az üvegeket olívaolajjal felöntjük, majd gondosan lezárjuk. 1-2 hét alatt hűvös helyen jól összeérik.

Tanácsok:
Sültek, sajtok mellé fogyaszthatjuk, pirítós kenyérrel kínálhatjuk, a fokhagymás olívaolajat pedig saláták készítéséhez használhatjuk fel.


A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás ponty » Fokhagymás házi sajt » Sült fokhagymafejek
» Fokhagymás brokkolisaláta » Gyors fokhagymakrémleves » Fokhagymás vaddisznótokány » Fokhagymás sajtkrémleves
» Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás pogácsa » Tejszínes fokhagymamártás » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás tejfölös tészta » Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagyma-krémleves » Almás - fokhagymás karaj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.