Tutireceptek.hu fejléc

Olívaolajos fokhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 nagy fej fokhagyma
8-10 szem fekete bors
1 ágacska rozmaring
kb. 2 dl extra szűz olívaolaj
1 kiskanál só

Elkészítés:
A fokhagymát gerezdekre bontjuk és egy pillanatra forrásban lévő sós vízbe tesszük. Leszűrjük, héját lehúzzuk és a megtisztított gerezdeket kis üvegekbe rakjuk. Közéteszünk néhány szem fekete borsot, egy ágacska rozmaringot, és kevés sót szórunk bele. Az üvegeket olívaolajjal felöntjük, majd gondosan lezárjuk. 1-2 hét alatt hűvös helyen jól összeérik.

Tanácsok:
Sültek, sajtok mellé fogyaszthatjuk, pirítós kenyérrel kínálhatjuk, a fokhagymás olívaolajat pedig saláták készítéséhez használhatjuk fel.


A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fokhagymaleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás sajtleves » Tejszínes fokhagyma leves
» Fokhagyma-krémleves » Almás - fokhagymás karaj » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Fokhagyma befőtt. » Olajban eltett fokhagyma » Fokhagymás nyúlcomb » Ecetes fokhagyma
» Fokhagymás krumpli* » Sült fokhagymafejek » Fokhagymás csirkeleves » Fokhagymás spagettisaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.