Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás krumpli* recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.
Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás vaj » Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás csirkecsíkok
» Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás karaj II. » Fokhagymás diós pogácsa
» Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás csirkemáj » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás krumplileves
» Fokhagymás rakott csirke » Fokhagymás-paprikás omlett » Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás tarja


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.