Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás krumpli* recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.
Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás - fokhagymás karaj » Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás ceruzabab » Libacomb fokhagymásan
» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás amúr » Fokhagymás hal
» Fokhagymás kenyér » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás sült krumpli
» Faddi fokhagymás csuka » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás cukkíni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.