Tutireceptek.hu fejléc

Öntött almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg cukor (mindegy, hogy kristálycukor vagy porcukor)
30 dkg liszt (rétesliszttel jobb)
30-50 dkg reszelt alma
2 tojás
1 evőkanál étolaj
1,5 csomag sütőpor
1-2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanálnyi fahéj
10 dkg darált dió
egy kevés zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
Meg kell hámozni, majd le kell reszelni az almát. Hozzá kell keverni a két tojást és az étolajat.
Külön tálban össze kell keverni a száraz hozzávalókat. Tehát a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot. Ezt hozzá kell keverni az almához. A tetejére rá kell szórni a darált diót. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig kell sütni.

Tanácsok:
Az alma természetesen lereszelve legyen 30-50 dkg, tehát a héja és a csumája nélkül.
Az alma levét nem szabad kinyomkodni.
Az étolaj helyett lehet egy evőkanál zsírt, margarint vagy vajat használni.
Kivajazott vagy kizsírozott, kilisztezett tepsiben kell sütni, hogy ne ragadjon oda az alja.
A darált dióba lehet keverni 1 csomag vaníliás cukrot és úgy szórni a tetejére.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: contu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű almás süti » Zabpelyhes almás sütemény » Almás flódni » Gyors almás kevert
» Almás püspökkenyér » Almás-pudingos sütemény » Almás-Túrós Sütemény » Almás tej
» Almás-hagymás csirke » Almás gyümölcskenyér » Bácskai almáslepény » Almás négerke
» Könnyű almás » Almás sárgabarackturmix » Bögrés almás-fahéjas süti » Vaníliás-almás kekszszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.