Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Öntött almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg cukor (mindegy, hogy kristálycukor vagy porcukor)
30 dkg liszt (rétesliszttel jobb)
30-50 dkg reszelt alma
2 tojás
1 evőkanál étolaj
1,5 csomag sütőpor
1-2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanálnyi fahéj
10 dkg darált dió
egy kevés zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
Meg kell hámozni, majd le kell reszelni az almát. Hozzá kell keverni a két tojást és az étolajat.
Külön tálban össze kell keverni a száraz hozzávalókat. Tehát a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot. Ezt hozzá kell keverni az almához. A tetejére rá kell szórni a darált diót. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig kell sütni.

Tanácsok:
Az alma természetesen lereszelve legyen 30-50 dkg, tehát a héja és a csumája nélkül.
Az alma levét nem szabad kinyomkodni.
Az étolaj helyett lehet egy evőkanál zsírt, margarint vagy vajat használni.
Kivajazott vagy kizsírozott, kilisztezett tepsiben kell sütni, hogy ne ragadjon oda az alja.
A darált dióba lehet keverni 1 csomag vaníliás cukrot és úgy szórni a tetejére.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: contu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás fánk lekvárral » Almás kosár » Almás süti II. » Almás túrós turmix
» Különleges almás süti. » Almás keksz (Kata féle) » Diós almás sonkasaláta » Almás-fahéjas frissítő
» Túrós-almás lepény » Almás krémes szelet » Almás-túrós farsangi fánk » Diós-almás céklasaláta
» Almás palacsinta tepsiben » Almás-csokis muffin » Almás, sajtos csirkemell » Almásbéles


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.