Tutireceptek.hu fejléc

Őzpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika

bors
ízlés szerint Piros Arany

Elkészítés:
A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás őzpörkölt » Őzpörkölt másképp.. » Galyasági őzpörkölt » Bomba á' lá Brigitta
» Bolognai cukkíni » Fenyőmagos sült pisztráng » Pálffy-sertésborda » Csípős húsgombóc
» Szeletben sült karaj » Körtés kotlett » Csirkemell görögösen » Azték csirke főzve
» Csirkemell salátával » Mustáros sertéscomb » Cigánypecsenye tarjából » Erdész pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.