Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őzpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika

bors
ízlés szerint Piros Arany

Elkészítés:
A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzpörkölt másképp.. » Rókagombás őzpörkölt » Galyasági őzpörkölt » Görög vagdalt
» Tejfölös-tepsis csirke » Randivacsi » Almás-sajtos rakott csirke » Parmezános csirkemell 1.
» Galyasági vegyes pörkölt » Parasztos (szaftos husi) » Csirkemelltekercs » Babedli (4 személyre)
» Kukoricás rántott karaj » Nyársalt bárány » Joghurtos párolt csirke » Cigánypecsenye roston


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.