Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági őzpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg. őzhús,
5 dkg. sertészsir,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
só,
10 dkg. lecsó,
1 kiskanál őrölt köménymag, 25 dkg. gomba ( lehet vegyes erdei gomba is),
2 dl. vörös bor.

Elkészítés:
Az őzhúst hártyázzuk, hideg vízben átmossuk, lecsepegtetjük és egy és fél centiméteres darabokra felkockázzuk.A zsit megforrósitjük és kisütjük benne az apró kockára vágott szalonnát és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A tűzhelyről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult hozzáadjuk a cikkere vágott gombát.Ha zsirjára pirult őrölt fűszerköményt és a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a lecsót is hozzáadjuk.Kevésd főzés után felöntjük vörös borral és kifőzzük. Köretnek galuskát, vagy főtt burgonyát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás őzpörkölt » Galyasági rakottas » Galyasági tojásleves. » Galyasági töltött pecsenye
» Galyasági korhelyleves » Őzpörkölt » Őzpörkölt másképp.. » Galyasági bográcsos
» Galyasági szegénykocsonya » Galyasági töltött paprika » Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági káposztás hús
» Galyasági zellerkrémleves » Galyasági vegyes pörkölt » Galyasági apróhusos leves. » Galyasági gezemiceleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.