Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őzpörkölt másképp.. recept

Kategória:


Hozzávalók:
5kg vegyes őzhús(legyen benne csontos hús is, vagy csont)
kg-onként egy közepes fej vöröshagyma és egy-egy gerezd fokhagyma
kg-onként egy kisebb -vagy egy nagyobbnak a fele- paradicsom
2db zöldpaprika
só, bors, pirospaprika, fél evőkanál csípős paprika
15-20 szem borókabogyó(ezeket apróra szoktam darálni, vagy borsszóróval durvára töröm)
egy kávéskanál kakukkfű és őrölt kömény
fél liter száraz vörösbor
egy feles szilva vagy törkölypálinka
két evőkanál áfonyadzsem.

Elkészítés:
Zsíron(én mindig zsírt használok, mert jobban kioldja az íz-, szín- és aromaanyagokat, mint az olaj) üvegesre pirítjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, majd hozzátesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot(forró vízbe mártva könnyen lefejthető a héja) és a felkarikázott paprikát, majd így együtt pirítom addig, amíg a paradicsom szét nem esik. Ezután beleteszem a felkockázott húst, teszek rá egy kevés sót, pirospaprikát, majd aláöntök két dl bort és ugyanennyi vizet, majd jól összekeverem. Mikor elkezd levet engedni teszek bele még pirospaprikát, beleteszem a borovicskát, köményt, borsot, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát és addig főzöm kis-vagy közepes tűzön, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor mehet bele a a maradék bor, a pálinka, az áfonyadzsem és annyi só, édes- és csípős pirospaprika, hogy finom legyen. Ha ez megvan,akkor még 10-20 perc főzés és kész a pörkölt.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági őzpörkölt » Rókagombás őzpörkölt » Őzpörkölt » Vadas kicsit másképp
» Hamis vadas mártás » Bakonyi fácánmell » Vadmáj pástétom » Őzbatyu
» Fácán vörösborban » Vörösboros szarvaspörkölt » Apúliai fogoly » Almás-sajtos vadkacsa
» Fácánpörkölt » Vadnyúl vadasan » Sült vadliba birsalmával » Bakonyi fácánmell sajtosan


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.