Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rókagombás őzpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg őzhús
25 dkg rókagomba
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint só
őrölt borókabogyó vagy őrölt bors
tárkony
olaj

Elkészítés:
A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás rizses hús » Rókagombás omlett » Rókagombás csirkemell » Őzpörkölt
» Őzpörkölt másképp.. » Rókagombás cukkini » Rókagombás sonkasaláta » Galyasági őzpörkölt
» Tyúkpörköltöm » Sertéskaraj pármai módra » Kínai borsos csirke » Magyaros pulykamell
» Töltelékes lucskos.. » Mustáros-tejfölös karaj » Fóliás csirke » Vaddisznó pörkölt.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.