Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt tűzdelt házinyúl recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db nagy házinyúl,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
1 csomag vadak fűszerkeverék a páchoz,
1 tubus mustár,
5-6 babérlevél,
őrölt bors,
olaj.

Elkészítés:
A nyulat nagy darabokra vágjuk, s bevagdossuk. Megszórjuk borssal, megkenjük mustárral, teszünk közé néhány levél babért és leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrényben 5-6 napig érleljük. Sütés előtt a pácból kiszedjük és megtűzdeljük a füstölt szalonnával és foghagymával. Bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel. Tepsiben lefóliázva pirosra sütjük, közben átfordítjuk.
Még finomabb, ha tepsibe rakás előtt a húsok minden oldalát kevés zsíron elősütjük. A fűszerkeveréket a rajta található utasítás szerint elkészítjük.
Zsemlegombócot készítünk hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldcitromban pácolt lazac » Pácolt hús Vicky módra » Pácolt camembert » Tűzdelt Csirkemell
» Pikánsan pácolt csirkecomb » Pácolt jércemell » Csípős pácolt csirkeszárny » Pácolt hús rizses körettel
» Tűzdelt hús » Pácolt oldalas » Fokhagymás pácolt hús » Tojásban pácolt csirkemell
» Házinyúl francia módra » Pácolt zsebes karaj » Tűzdelt felsál » Pácolt marhanyelv körettel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.