Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézben pácolt marhasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Páclé hozzávalók:
- 4 ek méz
- 0,5 dl borecet
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Póréhagyma v zöldhagyma
- Só, bors, majoranna, kevés rozmaring

- Kb. 1 kg marhafelsál

Zöldfűszeres mártás:
- lilahagyma és póréhagyma reszelve (apróra vágva)
- 1-2 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
- 1 tejföl
- 1 tk mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem, majoranna, bors, tárkony, só, ételízesítő, szerecsendió (ízlés szerint, én csökkenő sorrendben írtam)

Elkészítés:
A marhafelsálat vastagabb szeletekre vágjuk és min 1 éjszakát a páclében érleljük, néha megforgatjuk.
Forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen lesütjük (kb 1-1 perc), hogy kérget kapjon, (lisztbe is lehet forgatni előtte, de így még nem próbáltam). Vigyázzunk, mert sercegni fog.
Kivajazott jénaiba tesszük, kevés páclével meglocsoljuk, letakarva 170 fokon kb háromnegyed órát sütjük. Félidőben megfordítjuk, locsolgatjuk a pecsenyelével. Sütés után 15 percet saját levében állni hagyjuk.

A hagymát zsiradékon meg kell pirítani, megszórni a liszttel, még további 1 percig pirítani. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrű. Fűszerezni. Turmix gépben pürésíthetjük.
Ha étkezési keményítővel (kb fél teáskanál) készítjük liszt helyett, akkor azt a hideg tejfölben kell elkeverni.

Tanácsok:
Tipp:
Fűszeres sültburgonyával, sült zöldségekkel, (akár párolt káposztával), mártással és a visszamaradt pecsenyelével tálaljuk. A visszamaradt pecsenyelével locsoljuk meg a husit, így még puhább, szaftosabb lesz.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: csirbu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős pácolt csirkeszárny » Pácolt camembert » Egyszerü marhasült » Pácolt tűzdelt házinyúl
» Pácolt hús rizses körettel » Tojásban pácolt csirkemell » Spárgás-mustáros marhasült » Gombás marhasült
» Pácolt fokhagyma » Mézben sült ananász » Pácolt pulykamell » Zöldcitromban pácolt lazac
» Pácolt kelbimbó » Pácolt marhanyelv körettel » Fokhagymás pácolt hús » Pácolt oldalas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.