Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paella - egyszerűen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Egytálételek
Hozzávalók: 1 mokkáskanál őrölt sáfrány

25 dkg nagyobb garnélarák

12 dkg kisebb garnélarák

12 dkg fagysztott vagy konzerv kagyló

frissen őrölt feketebors

olaj

1 kis zöldpaprika

1 kis piros húsú paprika

1 lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

20 dkg hosszú szemű rizs

35 dkg paradicsom

5 dl húsleves

Elkészítés:
Egy evőkanál olajat nagy serpenyőben felhevítünk, s megfonnyasztunk rajta a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt piros húsú paprikát, 1 kávéskanál őrölt paprikát, s 5 percig pároljuk. Hozzáadunk 20 dkg hosszú szemű rizst, 1 mokkáskanál kurkumát, és elkeverjük vele. Három percig főzzük, felöntjük húslevessel, felforraljuk, lefedjük, s a lángot levéve tizenöt percig főzzük. Hozzáadjuk a garnélarákokat és a kagylót, és három percig főzzük. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pavlova torta egyszerűen » Puncsos szelet egyszerűen » Klasszikus paella » Kapormártás egyszerűen
» Zöldségpaella » Csoki szuflé egyszerűen » Csirkés paella » Banános muffin egyszerűen
» Reteksaláta - egyszerűen » Töltött cukkíni egyszerűen » Édes muffin egyszerűen » Reszelt túrós egyszerűen
» Kovászos kenyér egyszerűen » Knédli egyszerűen » Sült karfiol egyszerűen » Máglyarakás egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.