Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marhagulyás paleosítva recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (pl. lábszár, marhanyak)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé)
1-2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt vagy egész kömény
3 db babérlevél
frissen őrölt bors ízlés szerint
1,5 evőkanál só ízlés szerint
1 csokor friss zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A szalonnát, a vöröshagymát apró kockákra, húst kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldségeket szintén kockákra vágjuk.
A szalonnát lassú tűzön jól kisütjük, benne lehet hagyni a levesben, de ki is szedhető. A szalonnabőrt is beledobhatjuk, jól belefő majd az íze az ételbe.
A kiolvadt zsíron megpirítjuk a hagymát, majd ha már kezd színesedni, átpirítjuk rajta a húst. Ha kifehéredett, megfűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, zúzott fokhagymával, beledobjuk a babérleveleket. Belekeverjük a pirospaprikát is, majd hogy meg ne égjen, minél előbb felöntjük kevés vízzel. A felaprított paprikát és paradicsomot is ekkor tesszük bele, majd öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A marhahús keménységétől függően főzzük kb. 1-1,5 órát, ha már puhul, megkóstolhatjuk, közben figyeljük, nehogy elfőjön a leve. Amikor már majdnem puha, beletesszük a zöldségeket, és ízlés szerint felöntjük még vízzel, ez lehet 3-4 liter. Ha felforrt, kb. még fél óra kell a zöldségeknek, majd a végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem-zöldet, zeller-zöldet. Ha szükséges, kóstolás után sózunk ízlés szerint.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhagulyás csipetkével » Szegedi marhagulyás » Gölödin leves » Nyári zöldségleves
» Virslileves » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Zöldségleves Éva módra » Avokádóleves
» Francia hagymaleves 3. » Csókakői kolbászleves » Izletes karalábéleves » Körtekrémleves
» Májgombóc Erzsi módra » Lebbencsleves. » Gőz gombóc » Bögrés mákos süti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.