Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomsaláta 2. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 kg húsos paradicsom, karikára vágva, 4-5 gerezd fokhagyma apróra darabolva, zúzva, 1 lilahagyma apró karikára vágva, 1 csokor metélőhagyma apróra vágva, 1-2 evőkanálnyi balzsamecet, 1 evőkanál evőkanál olívaolaj. Ízlés szerint tengeri só, őrölt fekete bors (jobb a frissen törtött), kristálycukor.

Elkészítés:
Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, de a díszítéshez egy kevés metélőhagymát és petrezselyemlevelet tegyünk félre. Majd ízesítjük és óvatosan ismételten összekeverjük. Ha kész a tetejét a maradék metélőhagymával, petrezselyem zölddel díszítjük. Elkészítése után kb. 30-35 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szaftos, sült húsokhoz, grillezett szárnyas húsételekhez tálalva kiváló és nagyon finom.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári paradicsomsaláta » Tejfölös paradicsomsaláta » Rokfortos paradicsomsaláta » Tonhalas paradicsomsaláta
» Hagymás paradicsomsaláta » Juhtúrós paradicsomsaláta » Paradicsomsaláta » Hagymás saláta
» Egyszerű kenyérsaláta » Sajtos nyári saláta » Tésztasaláta csirkemellel » Csirkés spagettisaláta
» Sültpaprika-saláta » Görög saláta másképp » Toszkán kenyérsaláta » Cézár saláta-szerűség


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.