Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pástétom pecsenyekacsamájból recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg pecsenyekacsamáj
30 dkg zsírszalonna
30 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
3 tojás
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi majoránna
1 evőkanál fűszerkeverék
3 dkg sertészsír a kikenéshez

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük, - amikor kihűlt összekeverjük a hozzávalókkal és húsdarálón kétszer ledaráljuk. Őzgerinc formát egy nagyobb darab alufóliával kibélelünk, fagyos zsírral vastagon bekenünk, kis merőkanál segítségével belenyomkodjuk (levegőtlenítjük) a májas masszát. Egy magasabb tepsit félig megtöltjük vízzel, beleállítjuk az őzgerinc formát és 180 fokos sütőben kb. 100 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor távolítjuk el a fóliát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi pástétom » Pikáns húspástétom » Sajtos tojáspástétom » Padlizsán pástétom őszre
» Gombás pástétom » Kapros tökpástétom » Lazacpástétom » Sajtpástétom
» Húspástétom » Vadnyúl pástétom » Vadmáj pástétom » Krémsajt pástétom
» Tepertõpástétom » Pikáns csirkemáj pástétom » Májpástétom » Csirkepástétom


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.