Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros tökpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 nagy tök /kb.1 kg/
4 db főtt tojás
2 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csomó kapor

őrölt bors
rozmaring
őrölt csemegepaprika

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk.
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik.
A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük.
A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros palacsinta » Kapros juhtúrós csirkemell » Tejfölös kapros újburgonya » Fokhagymás-kapros halfilé
» Kapros túrókrém » Fokhagymás, kapros uborka » Kapros párolt zöldborsó » Kapros hal
» Kapros-túrós csusza » Kapros-túrós csirkemell » Kapros patisszonfőzelék » Ínycsiklandó kapros csoda
» Sajtos, kapros palacsinta » Kapros-juhtúrós csirke » Tejfölös-kapros gombaleves » Uborka leves kaprosan


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.