Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paszuly-saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
só,
ecet,
őrölt bors,
cukor,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dl olivaolaj,
petrezselyem,
1 babérlevél .

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön.
Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk).
A még forró babot leszűrjük, és az előkészített salátaöntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyemzölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgarépasaláta » Csírasaláta » Krémes gyümölcssaláta1 » Jégsaláta Franciska módra
» Tarka tésztasaláta » Zöldmártás » Kínaikel saláta » Narancsos csirkemell saláta
» Brokkoli saláta » Lengyel gombasaláta » Sajt saláta » Babonéz
» Mediterrán saláta » Narancsos karfiolsaláta » Almasaláta hagymával » Csirkés avokádósaláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.