Tutireceptek.hu fejléc

Paszuly-saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
só,
ecet,
őrölt bors,
cukor,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dl olivaolaj,
petrezselyem,
1 babérlevél .

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön.
Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk).
A még forró babot leszűrjük, és az előkészített salátaöntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyemzölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli saláta egyszerűen » Sült céklasaláta » Szárnyas hússaláta » Marinált paprika
» Joghurtos-sajtos uborkasaláta » Lencsesaláta recept » Babsali » Zöldbabos tonhalsaláta
» Mézes, mustáros saláta » Saláta parenyicával » Karácsonyi saláta » Egyszerű ráksaláta
» Sajtos krumplisaláta » Sült paprika saláta » Erdélyi tormamártás » Túrós-tejfölös öntetű saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.