Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka - egyszerűen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 cm-es uborka (tetszés szerint)
l cs kapor
szőlőlevél
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez)
1 db közepes méretű krumpli

Elkészítés:
Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk.
A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük.
A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni!

Tanácsok:
Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Marcsietta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsömleknédli egyszerűen » Uborka túrókrémmel » Kókuszcsók egyszerűen » Piskóta egyszerűen
» Dobálos uborka » Knédli egyszerűen » Püspökkenyér egyszerűen » Sajtos uborkasaláta
» Gombával töltött uborka » Uborkás szendvics » Bolgár uborkaleves » Kenyér - nem kovászos
» Vitaminsaláta egyszerűen. » Meggyleves egyszerűen » Gombapörkölt egyszerűen » Cibere leves egyszerüen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.