Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka - egyszerűen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 cm-es uborka (tetszés szerint)
l cs kapor
szőlőlevél
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez)
1 db közepes méretű krumpli

Elkészítés:
Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk.
A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük.
A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni!

Tanácsok:
Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Marcsietta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött uborka » Rétestészta egyszerűen » Kovászos uborka, mifelénk » Mágiarakás egyszerűen
» Ecetes uborkamártás » Túrós keksz egyszerűen » Csángó gulyás egyszerűen » Krémsajtos uborkasaláta
» Bolgár uborkaleves » Ropogós uborka » Négerkocka egyszerűen » Banános muffin egyszerűen
» Túrós lepény egyszerűen » Uborkasaláta » Uborkasaláta eperrel » Uborkabólé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.