Tutireceptek.hu fejléc

Pazar burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya (tetszés szerint)
olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
só és bors
2 ágacska rozmaring
2 ágacska zsálya

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük.
A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg.
A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva fogyaszthatjuk.
Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás burgonyakrokett » Sajtos burgonyafasírt » Burgonyapástétom » Vajas Burgonyapogácsa
» Tejfölös kapros újburgonya » Krémsajtos-sonkás burgonya » Görög tepsis burgonya » Burgonyás túrógombóc
» Burgonyakrémleves (4 főre) » Burgonyás csirke » Burgonyalabdacs » Bundás burgonya
» Rakott burgonyapüré » Burgonya krokett » Moldvai újburgonya » Tojásos burgonya leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.