Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pazar burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya (tetszés szerint)
olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
só és bors
2 ágacska rozmaring
2 ágacska zsálya

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük.
A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg.
A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva fogyaszthatjuk.
Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott burgonya » Hagymás burgonya » Magyaros burgonyaleves » Hagymakrémes burgonya
» Zöldséges burgonyapuffancs » Ágyas burgonya » Csirkehúsos burgonyasaláta » Burgonyapástétom
» Burgonyagombóc leves 2. » Krémsajtos burgonyasaláta » Burgonyás pizza tészta » Burgonyakrém leves
» Burgonya alufóliában » Ementális burgonyafasírt » Csípős burgonyasaláta » Burgonyás sajtos fasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.