Tutireceptek.hu fejléc

Húsos töltött burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg maradék húsféle vagy felvágott
8 db közepes nagyságú burgonya
2 dl tejföl
2 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, olaj

Elkészítés:
A maradék húst vagy felvágottat vágjuk apró kockákra.
A hagymát olajon megfuttatjuk, kevés pirospaprikát is szórunk bele, majd felengedjük, és a belerakjuk a kockára vágott húsféléket, összefőzzük.
A sárgarépát kevés ételízesítővel elkevert vízben puhára pároljuk, majd a húst és a sárgarépát együtt ledaráljuk, megsózzuk, borsozzuk.
Pucoljuk meg a krumplikat. Az egyik hosszanti oldalukon levágunk belőle egy kisebb részt, hogy megálljanak. A másik oldalukon levágunk egy darabot, majd belsejüket kivájjuk, kikotorjuk. Ezt a részt megtöltjük a húsos masszával.
A levágott krumpli darabokat ne dobjuk ki, szórjuk a kiolajozott tepsi aljára, erre ráhelyezzük a megtöltött burgonyákat is, és közepes tűznél kb. 35-45 perc alatt majdnem készre sütjük.
Végül aláöntjük a húslével elkavart tejfölt, néhány percig még sütjük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás zöldborsóval » Karácsonyi burgonya » Húsvét utáni töltött tojás » Sajttal töltött alma
» Töltött zsemle - 2 » Amerikai töltött tojás » Busa burgonyával » Burgonyás húspogácsa
» Libanoni töltött zöldségek » Burgonya fóliában » Banánnal töltött jércemell » Moldvai újburgonya
» Tonhalas burgonyasaláta » Töltött krumplis fánk » Burgonyás pogácsám » Almával töltött fácán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.