Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos töltött burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg maradék húsféle vagy felvágott
8 db közepes nagyságú burgonya
2 dl tejföl
2 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, olaj

Elkészítés:
A maradék húst vagy felvágottat vágjuk apró kockákra.
A hagymát olajon megfuttatjuk, kevés pirospaprikát is szórunk bele, majd felengedjük, és a belerakjuk a kockára vágott húsféléket, összefőzzük.
A sárgarépát kevés ételízesítővel elkevert vízben puhára pároljuk, majd a húst és a sárgarépát együtt ledaráljuk, megsózzuk, borsozzuk.
Pucoljuk meg a krumplikat. Az egyik hosszanti oldalukon levágunk belőle egy kisebb részt, hogy megálljanak. A másik oldalukon levágunk egy darabot, majd belsejüket kivájjuk, kikotorjuk. Ezt a részt megtöltjük a húsos masszával.
A levágott krumpli darabokat ne dobjuk ki, szórjuk a kiolajozott tepsi aljára, erre ráhelyezzük a megtöltött burgonyákat is, és közepes tűznél kb. 35-45 perc alatt majdnem készre sütjük.
Végül aláöntjük a húslével elkavart tejfölt, néhány percig még sütjük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval rakott burgonya » Burgonyás szilvás gombóc » Pikáns burgonyapüré » Finom burgonyasaláta
» Füstölt húsos karalábé » Töltött-rántott sajt » Sajtos-sonkás burgonya » Túrós rakott burgonya
» Töltött csiga másként » Fokhagymás tört burgonya » Diós-töltött nápolyi » Farmerburgonya
» Újburgonyaleves virslivel » Halkrémmel töltött alma » Csirkehúsos egytál » Sajtos rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.