Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pergős Rizs /egyszerűen/ recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
rizs,
só,
pici olaj,
víz

Elkészítés:
Annyi rizst válogatunk ki tisztára amennyit enni akarunk/duplája mennyiség lesz,és megdagad/.Átmossuk.
Bő,háromszoros mennyiségű vízben,(mint a rizs) odatesszük főlni.Teszünk bele sót,kis olajat.Mikor megfőlt,(ez 18-25 perc is lehet),beleöntjük egy olyan szűrőedénybe,amibe az egész belefér.Csapvíz alá tartjuk és jól leöblítjük,(ez az egész lényege)!Visszaborítjuk abba az edénybe amibe főztük,tehetünk rá kis petrezselyem zöldet,megsózzuk és tálalhatjuk.Jó étvágyat!!

Tanácsok:
Az egész rizsfőzés lényege,hogy jól megfőljön,de ne szétfőljön!!!
Majd az alapos leöblítés főzés után!!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ilus74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd /egyszerűen/ » Fokhagymás krumpli* » Medvehagymás rizs » Aszpikos finomság
» Dinsztelt savanyú káposzta » Karfiol rántva » Kaviármártás » Krumplipüré másképpen
» Gombás kocka 2. » Fokhagymás sült krumpli » Tepsis tócsni » Tepsis sajtos burgonyapüré
» Töltött-rántott kifli » Cukkini fánkok » Sajtos krokett » Zsemlegombóc 1.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.