Tutireceptek.hu fejléc

Krumpli "torta" recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
l kg burgonya hámozva
3 dl főzőtejszín /vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin/
2 db tojás

őröltbors
szerecsendió
zsemlemorzsa
vaj vagy margarin

Elkészítés:
A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba.
A tejszínbe belekevered a 2 db tojást,és ízlés szerint a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd).Öntsd rá a burgonyára,keverd össze,ha kell még utánízesítheted.
Egy kerek jénai tálat kikensz margarinnal,megszórod zsemlemorzsával,és beleöntöd a tejszínes burgonyát.
Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat!!)200 fokon először lefedve sütöd kb. fél órát.Utána leveszed a fedelet,és szép pirosra sütöd a burgonya tetejét.
Ha sajtot reszelsz rá, vagy esetleg még bele is,nem fogod elrontani vele.

Tanácsok:
Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled.
Sült és rántott húsokhoz nagyon finom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc krumplifőzelék » Húsos krumplis tepsis » Bécsi krumplisaláta » Sütőtökös töltött krumpli
» Rakott krumpli másképp » Krumplifánk » Krumplis gánica másképp » Krumpli fasírt
» Csirkés rakott krumpli » Húsos krumplitekercs » Fűszeres krumplipüré » Frank krumplileves
» Krumplis - répás tacsni » Meggy-krumpli-banán » Krumpligombóc öntettel » Sültkrumpli szafaládéval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.