Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tavaszi burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya, 4 szál újhagyma, só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál almaecet, 1-2 kiskanál cukor.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük enyhén só, ecetes vízben. Még melegen lehúzzuk a héját, és amikor kihűlt, karikára vágjuk. Ha túl nagyok, akkor félkarikára. Közben elkészítjük a salátaöntetet: 2-3 dl vizet elkeverünk a cukorral, az almaecettel, a sóval és az őrölt borssal. Az újhagymát megtisztítjuk és a zöldjével együtt karikára vágjuk és a burgonyával együtt az öntethez keverjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemell » Tavaszi tekercs » Tavaszi vegyes saláta » Pikáns nyúlcomb
» Pikáns zellersaláta » Pikáns babfőzelék » Tarka tavaszi túró » Tavaszi tekercsek
» Pikáns patiszon » Burgonyasaláta majonézesen » Pikáns kiwi-eper saláta » Pikáns zellerleves
» Pikáns rizsgombóc » Pikáns csirkemáj » Pikáns sonkatekercs » Pikáns csirkecomb.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.