Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns zellerleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanálnyi margarin, 1-1 evõkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint.

Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelõ durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem.
ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyõben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig forralom, majd a megmaradt lébe öntöm. Beleteszem a zellert és a babérlevelet, és 10 percig fõzöm. Közben a tejfölt és a lisztet simára keverem, végül a cukorral és a citromlével együtt a forrásban lévõ levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve kiforralom, és a tetejét finomra vágott zellerzölddel meghintem.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemáj pástétom » Pikáns metélt palacsinta » Pikáns egytálétel » Pikáns babos köret
» Pikáns dinnyekockák » Pikáns borjúsült » Borjúsült pikáns mártással » Pikáns tojáskrém
» Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns husi » Pikáns csirkemáj » Pikáns szilvás lepény
» Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns sertésborda » Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns szilvamártás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.