Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns patiszon recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
# 2 nagy patiszon
# 15-20 dkg liszt
# 15-20 dkg durva zsemlemorzsa
# 4 tojás
# 4 dl tejföl (2 pohár)
# 2 evőkanál túró
# 10 dkg kecskesajt
# só
# olaj

Elkészítés:
Elkészítés: A patiszont meghámozom, lehetőleg kockára, kisebb falatokra vágom, megsózom. A kis darabokat kettesével megforgatom előbb lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a morzsában. Az olajat serpenyőben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hűtőbe teszem, s hagyom összállni.

Az idő lejártával jöhet a tálalás. Fagylalkehelybe öntöm a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezem. A pohár köré halmozom a kisült-kihűlt patiszonokat, és kész is.

Tanácsok:
Remek előételnek és vendégváró fogásnak is.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkefalatkák » Pikáns keltál » Pikáns hússzelet » Vegyespikáns lekvár
» Pikáns rizsgombóc » Pikáns hústekercsek » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns húspástétom
» Pikáns babfőzelék » Pikáns narancsital » Pikáns vitaminbomba » Rakott patiszon
» Patiszon leves » Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns borjúsült » Pikáns gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.