Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns nyúlcomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nyúlcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 citrom, 1 fiola kapribogyó, 4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítõ), só és õrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírját kiolvasztom. Üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt fokhagymát, majd a nyúlcombokat egyenként átsütöm rajta mindkét oldalán. Felöntöm 3 dl vízzel, és megsózom, megborsozom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott zöldpaprikát, és fedõ alatt puhára párolom. Ezután a combokat a lábasból kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt levet besûrítem a burgonyaliszttel simára kevert tejföllel, hozzáteszem a kapribogyó leszûrt levét, a citromlevet, a félbevágott kapribogyószemeket, és a mártást állandó keverés közben felforralom. Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a combokat a mártásba visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyalángost vagy burgonyagombócokat kínálok hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas nyúlcombok knédlivel » Pikáns vitaminbomba » Pikáns tojáskrém » Pikáns sült bab
» Hagymaleves pikánsan » Pikáns leves pulykamellből » Majoránnás nyúlcomb » Pikáns csirkefalatkák
» Pikáns tojáskrém (update) » Pikáns burgonyapüré » Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns husi
» Pikáns metélt » Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns tojásos sajtkrém » Halszelet pikáns bundában


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.