Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tokány "Piedone" módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertés lapocka
só,
frissen őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 kis fej hagyma
1-1 piros és zöld paprika
1/2 csokor petrezselyem
30 dkg piros bab (konzerv)
egy teáskanál pirospaprika
1/2 evőkanál zöld bors
néhány csepp Worchester-szósz
citromlé
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg olaj

vágott petrezselyem meghinteni.

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A húst megtisztítjuk a zsírtól, az inaktól és hártyáktól, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és szintén csíkokra vágjuk. A babot szitán hideg vízzel jól leöblítjük és lecsöpögtetjük.
Az olajat egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk és hirtelen elősütjük benne a húst. Kivesszük és melegen tartjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel, vagy marhahúslevessel felöntve simára főzzük. Végül pirospaprikával, zöld borssal, Worchester-szósszal és citromlével fűszerezzük. Beletesszük a babot, a húst, a tejszínt és az egészet felforrósítjuk, de már nem forraljuk. A tűzről levéve szükség szerint pikánsan utánaízesítjük, majd vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel és salátával körítve tálaljuk.

Tanácsok:
4 személyre való adag.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell Kormi módra » Pikáns sonkatekercs » Gyümölcsleves Lajos módra » Túrós lepény nagyi módra
» Zakuszka (Ilike módra) » Túró rudi Emyke módra » Kukoricamálé cimbi módra » Pikáns szilvás lepény
» Pikáns borjúsült » Sertéskaraj pármai módra » Tofu molnárné módra » Cukkini leves Erzsi módra
» Diós piskóta Kissné módra » Eszkimó szelet Ági módra » Tojáspörkölt Vronie-módra » Pikáns, párolt pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.