Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított fokhagymás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
# sok gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
# 2 dl olaj
# vaj vagy margarin a sütéshez
# 30 dkg gépsonka vagy tarja
# 10 dkg sajt
# 1-2 alma
# salátakeverék
# 1-2 pohár tejföl
# oregánó
# 1-2 teáskanál méz
# fél citrom leve
# só
# bors

Elkészítés:
1 1.) A megpucolt fokhagymákat darabokra vágom, vajon megpirítom úgy, hogy még a salátában finom íze legyen (ne égessük oda).

2.) A fokhagymát és a szaftot belekanalazom az előzőleg összeöntött olaj, citromlé, oregánó és felolvasztott méz keverékébe, majd beleöntöm a tejfölt (tejfölöket, ki mennyire szereti szószosan).

3.) A felaprózott sonkadarabokat barnára pirítom lassú lángon (kb. 15 perc, majd miután lekapcsoltam a lángot, én még egy teáskanál mézzel meg szoktam locsolni).

4.) A salátakeveréket tálba teszem, feljavítom almadarabokkal, sajtdarabokkal, és ízlés szerint, amivel akarjuk (uborka, retek, dió, rukkola...stb.).

5.) Ráborítjuk a megpirult sonkát, erre pedig a szószt.

Tanácsok:
Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szicíliai narancssaláta » Lencsesaláta recept » Tárkonyos vitaminsaláta » Saláta paprikakrémmel
» Fokhagymás ceruzabab » Céklasaláta tormával » Ronka salátája » Fokhagymás sertésszelet
» Cézár saláta-szerűség » Céklás almasaláta » Mediterrán saláta » Campari saláta
» Újhagymás-retek-saláta » Jázminos gyümölcssaláta » Vitaminsaláta egyszerűen. » Margit saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.