Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Salátafõzelék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 fej friss saláta
4 dl tejföl
3 evõkanál finomliszt
3 evõkanál étolaj
2 cikk fokhagyma, vagy 2-3 friss fokhagyma levél
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss, kaporlevél
só, pirospaprika

Elkészítés:
A salátát leveleire szedve, gondosan megmosom. Az olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, kevés vizet teszek hozzá, belerakom a salátaleveleket, az apróra vágott kaprot, fokhagymát. Megsózom és annyi vizet öntök még rá, hogy megfõjön benne a saláta. A három evõkanál lisztet fokozatosan elkeverem a tejföllel. Szükség szerint kevés vízzel hígítom, majd ha a saláta már megfõtt, beleöntöm a habarást. Együtt felforralom, ha szükséges, még ízesítem.

Langyosan adja ki minden zamatát ez a remek salátafõzelék. Magán viseli a tavasz üdeségét. Dúsíthatjuk tejföllel, tehetünk rá többféle feltétet is.

Bármilyen feltéttel kínáljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Üvegtálas réteges mexikói » Tökananász » Mangold felfújt » Csőben sültbrokoli
» Sózott gombák télire » Sajtos patiszon » Gombaropogós » Sajt Fondu
» Francia zöldségtál » Mangoldpuding » Medvehagymás pesto II. » Sajtos rakott cukkini
» Fűszeres krumplitál » Karfiolkrokett » Sajtos rakott kelbimbó » Zöldséges-sonkás sajtgolyók


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.