Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Faddi fokhagymás csuka recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg csuka,
10 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
egy fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1 tojás,
só,
bors,
erős törött paprika ízlés szerint.

Elkészítés:
A szalonnát apróra vágva kisütjük, a tepertőjét kiszedjük és félrerakjuk. (A csipetke tetejére rakjuk) A szalonnazsíron megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, majd amikor szalmasárga, egy késhegynyi erős törött paprikát keverünk hozzá, melyet azonnal felengedünk egy pohár vízzel. Az előzőleg megtisztított és feldarabolt csukát, amelyet megsóztunk, zúzott fokhagymával bekenünk és kb. 20 percen keresztül rázogatva, mindig zsírjára sütve (szükség szerint időnként felöntve) pirítjuk. 20 perc után 4 dl vízzel felengedjük és forralásig hevítjük.
Egy tojásból víz hozzáadása nélkül tésztát gyúrunk és csipetkét szaggatunk, melyet a forrásban lévő halhoz adunk. Ezt további 15 percig lassú tűzön főzzük, míg a tészta megfő és besűrűsödik a lé. A tészta hozzáadása után törött borssal ízesítjük.

Tanácsok:
2 szeméyes adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymás főtt tészta » 40 fokhagymás csirke » Fokhagymás hal
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás ponty » Grillezett csukafilé » Pirított fokhagymás saláta
» Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás tarja » Fokhagymás gombaleves » Fokhagymás spagettisaláta
» Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás tejfölös kifli » fokhagymás sült karaj » Fokhagymás hátszín


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.