Tutireceptek.hu fejléc

Faddi fokhagymás csuka recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg csuka,
10 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
egy fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1 tojás,
só,
bors,
erős törött paprika ízlés szerint.

Elkészítés:
A szalonnát apróra vágva kisütjük, a tepertőjét kiszedjük és félrerakjuk. (A csipetke tetejére rakjuk) A szalonnazsíron megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, majd amikor szalmasárga, egy késhegynyi erős törött paprikát keverünk hozzá, melyet azonnal felengedünk egy pohár vízzel. Az előzőleg megtisztított és feldarabolt csukát, amelyet megsóztunk, zúzott fokhagymával bekenünk és kb. 20 percen keresztül rázogatva, mindig zsírjára sütve (szükség szerint időnként felöntve) pirítjuk. 20 perc után 4 dl vízzel felengedjük és forralásig hevítjük.
Egy tojásból víz hozzáadása nélkül tésztát gyúrunk és csipetkét szaggatunk, melyet a forrásban lévő halhoz adunk. Ezt további 15 percig lassú tűzön főzzük, míg a tészta megfő és besűrűsödik a lé. A tészta hozzáadása után törött borssal ízesítjük.

Tanácsok:
2 szeméyes adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymaszósz
» Fokhagymás pogácsa » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás tejfölös kifli » Fokhagymás, tepsis csülök
» Fokhagymás rántott hús » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás tarja » Fokhagymás csülökfalatkák
» Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás-fűszeres lazac » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.