Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Polenta gorgonzolával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
4 dkg vaj,
20 dkg gorgonzola (olasz penészes, lágy sajt),
só.

Elkészítés:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával.
Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát.
Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve.
Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, kész van a polenta.
Borítsd deszkalapra, formázd vizes késsel laposra.
Melegítsd elő a sütőt 180 C-fokra.
Vágd a polentát kb. 1 cm vastag szeletekre, tedd kivajazott hőálló tálba egymás mellé.
Tegyél mindegyik szelet polentára kevés gorgonzolát és fedd be egy második réteg polentával.
Olvaszd meg, és locsold meg a polentát a maradék vajjal.
Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig.
Tálald forrón.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Polenta fontinával » Polenta mazsolával » Zöldséges polenta » Spagetti gorgonzólával
» Mozzarellás polenta » Ropogós burgonyaszirom » Lecsós tarhonya (vegan) » Ananászos szárnyas rizottó
» Juhtúrós-tejfölös burgonya » Tepsis husi gombával » Krumplitócsni szezámmaggal » Gyroszos tortilla
» Csirkerakottas » Fojtott hús tarjából » Köcsögös káposzta » Marokkói halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.