Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges polenta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg kukoricadara
4 dl tej
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma

A feltéthez:
fél póréhagyma
fél padlizsán
fél cukkini
olívaolaj
1 darab paradicsom, kockára vágva
10 dkg reszelt parmezán
só, bors, kakukkfű

Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel a tejet, öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd apránként adjuk hozzá a kukoricadarát, a zúzott fokhagymát és 1 mokkáskanál sót. Folytonos kevergetés közben főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a forró darát. Hagyjuk kihűlni, közben majd szépen meg is szilárdul.
A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk meg, tegyünk rá egy kis kakukkfüvet. A kihűlt polentából pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágjunk ki kis korongokat, és halmozzuk rájuk a zöldséges ragut.

Tanácsok:
A tetejére szórjunk reszelt parmezánt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges, tojásos rizs » Zöldséges korhelyleves » Zöldséges sütőtökleves » Túrós zöldséges torta
» Zöldséges pita » Zöldséges lazac 1 » Sült zöldséges pulyka » Zöldséges muffin
» Zöldséges szamosza » Zöldséges sertésjava » Sajtos zöldséges falatok » Gyors zöldséges egytálétel
» Zöldséges rakott pulyka » Zöldséges rizskoszorú » Zöldséges rizsfelfújt » Gombás zöldséges ragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.