Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 szál póréhagyma
2-2,5 l víz
bors (durvára őrölt színesbors)

1,5-2 dl tejszín
trappista sajt
pirított zsemlekocka

Elkészítés:
felkarikázott póréhagymát vízben feltesszük főni, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szétfőtt, merülőmixerrel összeturmixoljuk, s a tejszínnel felöntve készre főzzük.
Fontos, hogy a tejszín beleöntése után már ne *rotyogjon* a leves. Tányérba szedjük, tetejére enyhe ízű (pl. trappista) sajtot reszelünk, megszórjuk pírított zsemlekockával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrém leves » Waldorfsaláta » Szőlős ponty » Gombás, zöldséges barnarizs
» Hagymás húsgombócleves » Diós-hagymás céklasaláta » Brokkoli színkavalkáddal » Főzelék feltét
» Sárgadinnye krémleves I. » Csirkés rizseshús » Újévi finom lencsesaláta » Sajtkrémes cukkini krémleves
» Göcseji gombaleves » Kukoricás rakott csirkecomb » Sárgaborsó krémleves » Gyerek mogyorós


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.