Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 szál póréhagyma
2-2,5 l víz
bors (durvára őrölt színesbors)

1,5-2 dl tejszín
trappista sajt
pirított zsemlekocka

Elkészítés:
felkarikázott póréhagymát vízben feltesszük főni, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szétfőtt, merülőmixerrel összeturmixoljuk, s a tejszínnel felöntve készre főzzük.
Fontos, hogy a tejszín beleöntése után már ne *rotyogjon* a leves. Tányérba szedjük, tetejére enyhe ízű (pl. trappista) sajtot reszelünk, megszórjuk pírított zsemlekockával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lengyel sajtleves » Daragaluska/grízgaluska/ » Vaníliás birsalma leves » Karfiolkeksz
» Pászkagombóc » Kelkáposztaleves » Medvehagyma leves » Kolozsvári gulyás
» Brokkoli krém leves » Hagymás kacsamáj » Sonkaléleves » Zöldségleves
» Hagymaleves (diétásan) » Mexikói raguleves » Majorannás sárgarépaleves » Csülkös bab-2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.