Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 szál póréhagyma
2-2,5 l víz
bors (durvára őrölt színesbors)

1,5-2 dl tejszín
trappista sajt
pirított zsemlekocka

Elkészítés:
felkarikázott póréhagymát vízben feltesszük főni, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szétfőtt, merülőmixerrel összeturmixoljuk, s a tejszínnel felöntve készre főzzük.
Fontos, hogy a tejszín beleöntése után már ne *rotyogjon* a leves. Tányérba szedjük, tetejére enyhe ízű (pl. trappista) sajtot reszelünk, megszórjuk pírított zsemlekockával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacalgombócleves » Peach Spirit Koktél » Amerikai sütőtökleves » Erdélyi gulyásleves
» Olasz gesztenyeleves » Medvehagyma leves pirítóssal » Éjféli lencse » Májgombóc-húsgombóc
» Sajtos cukkini karika » Egyszerű paradicsomleves » Kókuszos sütőtökkrém leves... » Pulykaaprólék leves
» Brokkoli krémleves Ágitól » Kötött galuska leves » Gyors bableves » Kunsági káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.