Tutireceptek.hu fejléc

Csontleves alaplé recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
velős, csontos, porcos, bőrös részek (fül, farok)
marha, borjú, birka, bárány, sertés, pulyka, csirke akár keverve is
- szegyporc
- marhalábszár-csont, kuglicsont,
- gerinccsont (orja)
- lapockacsont
- velős csont
- csirkeláb

Elkészítés:
Legalább 20 literes fazékban tesszük fel főni, forrás közben a habot leszedjük.
Sóval, egész borssal, babérlevéllel ízesítjük (másra nincs szükség; esetleg fokhagyma, zeller, sárga és fehérrépa a végén az utolsó pár órában).
18-24 (36) órán keresztül, nagyon kicsi lángon főzzük, épphogy gyöngyözzön.
Minél tovább fő, annál több értékes tápanyag (zsírok, különleges fehérjék, kollagén stb.) oldódik ki, válik szinte teljesen előemésztetté.
Amikor a kész, leszűrjük. Akkor megfelelő az alaplé, ha megkocsonyásodik és a tetejére kiül a zsír.

Tanácsok:
Minden ételbe javasolt belerakni.
Befőttes üvegben7-14 napig eláll a hűtőben, ha zsírréteg is zárja.

Legcélszerűbb 2-5 dl-es adagokban lefagyasztani, így minden ételhez fel tudjuk használni.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke raguleves alapléből » Csirke alaplé » Csirkecsontleves » Csontleves daragaluskával
» Eszter féle rizsleves » Patiszon leves » Paleo gulyásleves » Tuti paradicsomleves
» Minestrone leves » Szoljanka » Hajdina leves » Túrós
» Pikáns raguleves » Balatoni halászlé 1. » Sárgarépa leveske » Csirke- ragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.