Tutireceptek.hu fejléc

Kinizsi leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús (lapocka)
1 db nagyobb petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 db nagyobb sárgarépa (hüvelyk ujjnyi darabokra vágom őket)
3-4 db hüvelyk ujjnyi karalábé
1-2 db hüvelyk ujjnyi zeller
3-4 db bimbóskel (opciónális)
1 db diónyi hagyma
1 db burgonya 4-be vágva
zöldpaprika-paradicsom
ételízesítő
csipet őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A darált húst 2 liternyi hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, leveszem a habját, majd bele rakom a leves zöldségeket, borsot, ételízesítőt. Újbóli felforrás után lassú tűzön pezsegve készre főzöm. Levesbetétnek cérnametéltet, eperlevelet vagy daragaluskát szoktam kifőzni.
Gyakorlatilag egy húsleves, amibe a hús darált formába kerül.

Tanácsok:
Van, hogy kicsit csavarok a dolgon és ha kész a leves, behabarom tejfölös habarással, akkor adok hozzá néhány csepp citrom levet és tárkonyt is.
A fantázia határtalan, jó kis alapleves.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: cel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya krémleves » Cibere leves » Hajdina leves :) » Zöldségleves
» Savanyú krumpli leves » Csípős savanyú leves » Tejszínes körteleves » Almás csirkeleves
» Fokhagymás gombaleves » Boros körteleves » Sajtnokedli leves » Csontleves alaplé
» Tojásleves » Villámgyors kukoricaleves » Tokaji borleves » Háromhagymás gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.