Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kinizsi leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús (lapocka)
1 db nagyobb petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 db nagyobb sárgarépa (hüvelyk ujjnyi darabokra vágom őket)
3-4 db hüvelyk ujjnyi karalábé
1-2 db hüvelyk ujjnyi zeller
3-4 db bimbóskel (opciónális)
1 db diónyi hagyma
1 db burgonya 4-be vágva
zöldpaprika-paradicsom
ételízesítő
csipet őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A darált húst 2 liternyi hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, leveszem a habját, majd bele rakom a leves zöldségeket, borsot, ételízesítőt. Újbóli felforrás után lassú tűzön pezsegve készre főzöm. Levesbetétnek cérnametéltet, eperlevelet vagy daragaluskát szoktam kifőzni.
Gyakorlatilag egy húsleves, amibe a hús darált formába kerül.

Tanácsok:
Van, hogy kicsit csavarok a dolgon és ha kész a leves, behabarom tejfölös habarással, akkor adok hozzá néhány csepp citrom levet és tárkonyt is.
A fantázia határtalan, jó kis alapleves.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: cel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsleves gazdagon » Csorbaleves erdélyiesen » Banánleves hidegen » Árpagyöngy leves
» Sütőtökpüré-leves » Vajbab leves » Szüreti leveses káposzta » Egri húsgombócleves
» Hideg kaporleves » Csípős savanyú leves » Zöldséges burgonya leves » Tárkonyos tüdőleves
» Pirított tarhonya leves » Egyszerű zeller leves » Zöldbableves csipetkével » A legfinomabb bableves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.