Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pozsonyi diós patkó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt,25 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás,+ 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, tej a futtatáshoz, csipet só,
Sziruphoz: 1/4 kg cukor, 3-4 dl víz, 30 dkg örölt dió, 20 dkg morzsa, 1/2 citrom reszelt héja, 8 dkg mazsola,törött fahéj,

Elkészítés:
50 dkg lisztbôl, 25 dkg vajból, 5 dkg porcukorból, 2 egész tojásból és 3 sárgájából, 3 dkg kevés hideg tejjel elkevert élesztôbôl és egy csipet sóból nem nagyon kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, és jó erôsen kidolgozzuk. Annyi részre osztjuk, ahány rudat vagy patkót csinálunk, és kis cipóformákat alakítunk belôlük. Ezeket néhány perc múlva vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük a következô töltelékkel: 1/4 kg cukorból és 3-4 dl vízbôl szirupot fôzünk, majd amikor kihűlt, belekeverünk 30 dkg ôrölt diót, 20 dkg finom morzsát, 1/2 citrom reszelt héját, 8 dkg mazsolát és egy kevés törött fahéjat. A megtöltött és összecsavart tésztákat patkó alakúra formáljuk, kizsírozott tepsibe rakjuk és tojással megkenjük. Hűvös helyre tesszük és fél-egy óra múlva újra megkenjük. Ezután ismét pihentetjük fél órát. Kis lángon, lassan sütjük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés patkó » Pozsonyi rizottó » Müzlis patkó » Diós pozsonyi kifli
» Pozsonyi kifli » Pozsonyi hústekercs » Gyergyói mandulás patkó » Pozsonyi kifli 2
» Pozsonyi kocka » Lekváros hópatkó » Piskótás csokiszelet » Fincsi hókifli
» Bögrében sült süti » Csehszlovák süti » Gyergyói palacsinta » Mákos finomság


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.