| Prágai szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 20 dkg liszt 1 egész tojás 1 evőkanál kakaó 3 dkg zsír vagy 5 dkg margarin 1 kávéskanál szódapor 8 dkg cukor 1 pohár tejföl KRÉM: 1 RAMA margarin (25 dkg-os) 20 dkg porcukor 1 éphéjú és szép citrom reszelt héja fél dl rum (lehet aroma is, így a kisebb gyerkőcök is ehetnek belőle:) 1 doboz babapiskóta 7 dl tej 5 evőkanál liszt Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 lapot készítünk, zsírozott-lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a tejet felfőzzük a liszttel. A margarint a porcukorral felhabosítjuk, és ha a lisztes massza teljesen kihűlt, a margarinos porcukorral simára keverjük. A végén hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Ezzel is jól kikeverjük. A krémet 2 részre osztjuk. A kisült lapok közül az egyikre a krém egyik felét szép egyenletesen rákenjük, majd kirakjuk a babapiskótával. A babapiskótákat megöntözzük a rumaromával. Ezután a krém másik felét rákenjük a babapiskótákra, úgy kenjük rá, hogy a piskótákat mindenütt jól befedje. Majd a másik lapot megfogjuk, és az egész sütire fektetjük. Ez lesz a sütink teteje :) Végül csokimázat készítünk 1 tábla ét bevonóból, pici vízből és étolajból. Ezt a sütire kenjük, egyenletesen és gyorsan eldolgozzuk. Hűtőbe tesszük kicsit pihenni. A piskótának meg kell puhulnia. Kb. 1 éjszaka után lesz igazán finom, puha a süteményünk. Tanácsok: Gyakran fordul elő velem sajnos, hogy nincs időm lapokat nyújtogatni és sütögetni, gyorsan kéne megcsinálni a sütit, mert éppen ezt szeretné mindenki. Ilyenkor kis turpisságot szoktam bevetni, mégpedig a következőt: Csokis piskótát sütök, félbevágom, és az így kapott részek funkcionálnak a sütik lapjaiként :) A piskóta hozzávalói: 25 dkg porcukor 3 egész tojás 1 dl étolaj 1 dl víz 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor kb. 2 evőkanál kakaópor A porcukrot a tojások sárgájával alaposan kikeverem, apránként adagolva a vizet és az olajat. Majd hozzáadom a lisztet, a kakaóport és a sütőport, jó alaposan elvegyítem az egészet. Aztán legvégül belekerül a masszába a 3 tojás felvert habja is. Az egészet magas falú, zsírozott-lisztezett (a peremét nem szabad kikenni!)tepsibe öntöm, egyenletesen elmozgatom benne, sütőben sütöm késpróbáig. Ha már nem ragad a késre, akkor jó a tészta. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |