Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamellrolád májjal töltve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,
30 dkg csirkemáj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 kiskanál só, őrölt bors,
majoránna,
10 dkg margarin,
2 tojássárgája,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A fölaprított vöröshagymát a megolvasztott margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, darabokra vágott csirkemájat, őrölt borssal és majoránnával meghintjük és megsütjük. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk, sózzuk, és belekeverjük a két tojás sárgáját meg a zsemlemorzsát. A pulykamellfiléből tenyérnyi nagyságú, vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, és egyenként megkenjük a májas töltelékkel. Fölgöngyöljük, és kivajazott alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe téve forró sütőbe tesszük. 240°C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kicsomagolva vékonyan fölszeleteljük és párolt gyümölcsökkel vagy csinos gyümölcsfalatkák társaságában, a tálon szépen elrendezzük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposzta töltve » Sörkifli lekvárral töltve » Saláta csirkemájjal » Csirke gombával töltve
» Csirkemájjal töltött gomba » Vöröshagyma töltve » Sült alma túróval töltve » Májjal töltött karaj
» Padlizsánkrémleves májjal » Öszibarack töltve » Sertéskaraj töltve » Sült krumpli töltve
» Pulykacomb-töltve » Csirkemájjal töltött tök » Cukkini tök töltve » Csirkemájjal töltött cékla


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.