Tutireceptek.hu fejléc

Rakott brokkoli és karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej brokkoli,
1 fej karfiol,
2 db tojás,
2 pohár tejföl,
25 dkg tejszínes krémsajt,
1 evőkanál morzsolt oregánó,
1 evőkanál morzsolt kakukkfű,
1 evőkanál morzsolt bazsalikom,
15 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:
A rózsáira vagdosott karfiolt és brokkolit a késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd a párolóedénybe öntjük, és a lobogva forró vízben 2-3 perc alatt készre pároljuk a morzsalékot.
Amíg a zöldség fődögél, elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy tálba öntjük a tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a fűszereket és hozzáütjük a 2 tojást is. Aztán az egészet kézi habverővel alaposan összedolgozzuk.
Amikor a karfiol és a brokkoli megfőtt, lecsepegtetjük, majd átöntjük az egészet egy kivajazott tepsibe. Fakanál segítségével elegyengetjük a morzsalékot a tepsiben, enyhén megsózzuk, leöntjük a sajtmártással, végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot is.
Az előkészített rakott zöldséget 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyárias rakott kel » Tojásos rakottas » Káposztával rakott párizsi » Rakott zeller
» Kolbászkrémes rakott hús » Szegényes rakott karfiol » Bajor rakott burgonya » Karfiolrizs
» Brokkolis cicege » Libahússal rakott kel » Spenóttal rakott rizs » Tejszínes brokkoli
» Rakott spagetti 2. » Brokkoli színkavalkáddal » Magyaros rakott tarhonya » Rakott burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.