Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
krumpli
hagyma
tojás
száraz kolbász
tejföl
zsemlemorzsa
margarin
ízvarázs
fokhagyma (lehet por, vagy a legjobb a fokhagyma kis kocka, ízbomba)

Elkészítés:
A krumplit egészben, héjában megfőzöm, a tojást szintén. A kolbászt felkarikázom, a hagymát felszeletelem, lesózom, zárható műanyag edénybe teszem, amig nem használom fel. Miután a krumpli megfőtt és kihült megpucolom, karikára vágom, a tojást szintén.
Egy tepsit veszek elő, bekenem margarinnal, vékonyan meghintem zsemlemorzsával és elkezdem a hozzávalókat rétegezni, amíg el nem fogy (krumpli, hagyma, tojás, kolbász, tojás, hagyma krumpli). Minden rétegre ízvarázs, fokhagyma kerül. Ezután a fél liter tejfölhöz 2 tojást keverek és ráöntöm az egész tetejére. Sütőbe teszem, kb. 30 percig alufólia alatt sütöm (hogy az ízek összeérjenek), majd amíg el nem kezd pirulni fólia nélkül. Savanyú uborkával tálalom.

Tanácsok:
Mehet bele még gomba, a kolbász helyett hús (előtte picit megpárolom), a tetejére még sajt.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Anna78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros rakott csirke » Meggy-krumpli-banán » Sajtos rakottas » Túróval rakott krumpli
» A legjobb krumplis pogácsa » Csokis rakott palacsinta » Rakott sajtos sütőtök » Mediterrán rakott krumpli
» Rakott karfiol másképp » Rakott savanyúkáposzta » Tepsis krumpli hagymával » Rakott krumpli tejszínnel
» Rakott tészta. » Nokedlis paprikás krumpli » Olaszos rakott burgonya » Rakott spárga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.