Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
krumpli
hagyma
tojás
száraz kolbász
tejföl
zsemlemorzsa
margarin
ízvarázs
fokhagyma (lehet por, vagy a legjobb a fokhagyma kis kocka, ízbomba)

Elkészítés:
A krumplit egészben, héjában megfőzöm, a tojást szintén. A kolbászt felkarikázom, a hagymát felszeletelem, lesózom, zárható műanyag edénybe teszem, amig nem használom fel. Miután a krumpli megfőtt és kihült megpucolom, karikára vágom, a tojást szintén.
Egy tepsit veszek elő, bekenem margarinnal, vékonyan meghintem zsemlemorzsával és elkezdem a hozzávalókat rétegezni, amíg el nem fogy (krumpli, hagyma, tojás, kolbász, tojás, hagyma krumpli). Minden rétegre ízvarázs, fokhagyma kerül. Ezután a fél liter tejfölhöz 2 tojást keverek és ráöntöm az egész tetejére. Sütőbe teszem, kb. 30 percig alufólia alatt sütöm (hogy az ízek összeérjenek), majd amíg el nem kezd pirulni fólia nélkül. Savanyú uborkával tálalom.

Tanácsok:
Mehet bele még gomba, a kolbász helyett hús (előtte picit megpárolom), a tetejére még sajt.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Anna78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros rakott tarhonya » Rakott savanyúkáposzta » Karfiol rakottas » Rakott makaróni
» Szalonnás rakott pogácsa » Bolognai tésztarakottas » Vendégváró krumplisaláta » Holland rakott tojás
» Rakott csirketál » Krumpliskenyér » Oldalra rakott karaj » Gombás rakott tészta
» Tepsis hagymás-újkrumpli » Krumplifõzelék » Gyümölcsös-túrós rakottas » Rakott hurka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.