Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumpli zsemlyével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 db szép nagy, egyforma, héjában főtt krumpli,
25 dkg gomba,
1 pohár tej,
1 csokor petrezselyem,
1 tojás,
1 pohár tejföl,
1 zsemlye,
vaj,
só,
bors.

Elkészítés:
A zsemlét kockázva kevés tejbe áztatom. A gombát vajban, a petrezselyemmel megdinsztelem, majd összekeverema megáztatott zsemlével, a felvert tojással.
A burgonyákat megfőzöm és félbevágom. Kikaparom a belsejüket, de úgy,hogy kb. 1cm vastag falú csónakokat kapjak.
A kikapart krumplit is a gombás masszához keverem.
Sóval, borssal ízesítem. A tölteléket a krumplikba töltöm jó púposan, majd
a kimaradt tölteléket a megtöltött krumplik közé rakom a kivajazott tepsibe.
A megsózott tejföllel és egy kevés olvasztott
vajjal meglocsolom a töltött krumplikat, forró sütőben szép pirosra sütöm.
Salátával tálalom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Currys krumpliragu » Krumplis, hagymás omlett » Brokkolis krumplifelfújt » Savanyú krumpli leves
» Hússal töltött patiszon » Krumplis beigli » Körözöttel töltött paprika » Töltött káposzta Ági módra
» Gyors krumpli kuktában » Töltött sült krumpli » Sváb krumplisaláta » Német krumpliskolbász
» Ropogós krumpligombóc » Csirkemájjal töltött gomba » Töltött palacsintafelfújt » Krumpligánica


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.