Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges, rakott hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb vagy karaj
1 kg mirelit zöldségkeverék (mexikóit használtam)
30 dkg gomba (kimaradhat, ha valaki nem szereti)
2 fej vöröshagyma
8 szelet vékony kolozsvári szalonna
1 nagy doboz tejföl
4 db tojás

őrölt bors
10 dkg margarin
ételízesítő
olaj
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A gombát is felszeleteljük.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval és borssal.
Elkészítés:
A vajon megpároljuk a gombát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá.
A zöldségek felét egy tepsi aljára terítjük, meglocsoljuk tejföllel, majd rárakjuk a húst. A húsra tesszük a szalonnaszeleteket, erre a hagymakarikákat, végül betakarjuk a maradék zöldséggel.
Rálocsoljuk a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal.
Sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Csirkemellből is finom!


A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott palacsinta » Mexikói rakottas » Friss zöldséges spagetti » Rakott spenót
» Rakott "szejtán" » Paradicsomos rakott tészta » Sonkás rakott kukorica » Rakottburgonya
» Tojásos rakott karfiol » Zöldséges csirkemell » Zöldséges sertésbecsinált » Görög rakott krumpli
» Cukkini rakott » Gyergyói rakott puliszka » Gyümölcsös rakott rizs » Tejfölös - rakott hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.