Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos krumpligombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Gombóchoz:
1 kg lisztes burgonya
200 g liszt
100 g vaj
250 g rikotta
100 g parmezán frissen reszelve
szerecsendió, só, bors

Töltelék:
500 g (Fontina) sajt
150 g tejszín
50 g vaj
100 g parmezán

Elkészítés:
A burgonyát hideg sós vízben tesszük fel főni (12 g só/liter). Forrón hámozzuk (még jobb, ha előbb meleg sütőben hagyjuk kigőzölögni), krumplinyomóval pürítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a rikottát, a lisztet. Legyen homogén, de ne dolgozzuk túl.

Lángelosztón kis lángon megolvasztjuk a hozzávalókat. A masszát tepsire terítjük, nem túl vékonyan.

Befejezés
A krumplis tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzeteket szaggatunk belőle (kb. 5 cm átmérőjű gombóc legyen a végeredmény). A sajtmasszából kisebb darabokat vágunk, golyóra formázzuk, minden tésztanégyzet közepére teszünk egy sajtgolyót. Megformázzuk a gombócokat, majd 6 percig épp gyöngyözve forró vízben készítjük.

A kész gombócokat olvasztott vajba, majd reszelt parmezánba forgatjuk, így tesszük a tányérra.

Tanácsok:
Az eredeti recept szerint fehér szarvasgombát gyalulnak a gombócokra, körbeöntik mogyorószínűre barnított vajjal.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-sajtos pogácsa » Tepsiben sült sajtos hal » Tihanyi sajtos rudacskák » Krumpligombóc öntettel
» Tepsis sajtos csirkemell » Sajtos, piskótaszendvics » Kedvenc sajtos pogácsám » Almás, sajtos csirkemell
» Sajtos, sonkás tortilla » Sajtos zöldséges spagetti » Baconos-sajtos csirkemell » Túrós, sajtos rúd
» Sajtos cukkini fasírt » Cheddar sajtos makaróni » Sajtos-sonkás macskafej » Kecskesajtos sali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.