Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya püré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
fél kg sertéshús,
fél kg gomba,
hagyma,
pörkölt-fűszerek,
sajt,
tejföl

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, a tejföllel összetörjük. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a pörköltet a húsból, külön a gombából. A sertés és gomba pörköltnek ne legyen sok leve, inkább főzzük le amíg csak a jó sűrű szaft marad. Ha minden kész, akkor egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a kész ételeket úgy, hogy alulra a krumpli majd a sertés pörkölt, újra a krumpli, majd a gomba pörkölt, és végül újra a krumpli. A tetejére vastagon kenünk tejfölt, és megszórjuk sajttal. Kb 20-25 percre előmelegíttet sütőben össze sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libahússal rakott kel » Karfiol rakottas » Tojásos rakottkarfiol » Habos rakottas
» Rác burgonya hússal » Mindent bele rakottas » Pikáns burgonyapüré » Burgonyás sütőtökleves
» Tejszínes rakott zöldség » Burgonyáskenyér » Rakott csirke III. » Fasírt burgonyán sütve
» Zelleres burgonyapürépüré » Hamis túrós rakott tészta » Rakott zöldbab tarhonyával » Rakott vagdalt


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.