Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli tejszínnel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő por
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt bors
3 dl tejszín
5 dkg vaj (vagy margarin)
a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Mosd meg alaposan a burgonyát, és héjában főzd meg. Hámozd meg, majd vékonyra karikázd fel. Tisztísd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd fel apróra. Kenj ki egy tepsit olajjal, és hintsd be morzsával. A tepsi aljára egyenletesen terítsd ki a burgonyakarikákat, szórd meg fokhagymadarabkákkal, ételízesítő porral, szerecsendióval és borssal. Ezután egy újabb burgonyasor következzen, és azután ismét az előbbi fűszerezés. Locsold a tejszínt a tetejére, közben a sütőt melegítsd elő. Végül a tepsit told a forró sütőbe, és 25 percig fedetlenül hagyd pirulni. Ha már majdnem kész, a tetejére morzsolj vajat, és már csak addig told vissza a sütőbe, amíg a vaj elolvad rajta. Tálaláskor vágd fel kockákra.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott tál » Krumplisaláta másképpen » Sajtos-sonkás rakott kifli » Vendégváró rakott tojás
» Rakott puliszka » Rakott zöldbab tarhonyával » Dupla sajtos rakott csirke » A legfinomabb sültkrumpli
» Túrós rakott kifli » Török rakott csirke » Puha krumplispogácsa » Belga rakott krumpli
» Spenótos-rukkolás rakottas » Gazdagon rakott cukkini » Fasírt krumpliágyon » Csirkés rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.