Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros tepsis krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
3 nagy fej hagyma
8 dl tej
15 dkg füstölt sonka
10 dkg kolozsvári szalonna
1 szál gyulai kolbász
2-3 kávéskanál pirospaprika (fele lehet csípős)
4 evőkanál olaj

finomliszt

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, a burgonyát vékony karikákra. A sonkát és szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony karikákra szeletelem.

A hagymát az olajon arany sárgára pirítom, megszórom a pirospaprikával, és elkeverést követően azonnal felöntöm a tejjel.
Felforralom.
Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezem a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózok, meghintek liszttel és meglocsolok a hagymás-paprikás tejjel.
Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórok, majd hagymás-paprikás tejet öntök. Ha jénai edényben csinálom, akkor megy a mikróba - hőkeverés+mikro 45 perc, majd a végén 5 perc grill. Tepsiben és sütőben ugyanilyen eredményt érhetünk el.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumpligánica » Krumplis Tzatziki saláta » Magyaros rakott tarhonya » Krumplipüréből
» Krumplipüréből másnapra » Krumplis ropogós » Tepsis sajtos burgonyapüré » Magyaros kapros pulykamell
» Sajtos krumplifuta » Kapros túrós krumplisült » Francia Rakottkrumpli » Franciakrumpli
» Juhtúrós újkrumpli » A legjobb krumplis pogácsa » Tepsis sajtos krumpli » Kapros csőben sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.