Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis ínyenc csemege recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 db nagy burgonya,
2 ek finomra vágott kesudió,
2,5 ek vágott mazsola,
1 db zöld hegyes csípős paprika,(apróra vágva
2; kk fekete mustármag,
1 kk szezámmag,
1/8 kk hing,
1 kk kurkuma,
4; kk csilipor,
1 kk só,
2 kk cukor,
1 kk garammasala,
2 ek citromlé,
4; kk fekete bors,
petrezselyem,
koriánder levél vágva. (vagy szárítva

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, összetörjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a picit megpirított zöld paprikát, a kesudiót.
Csonsz: olaj vagy ghee, fekete mustármag, szezámmag, hing, chili, kurkuma.
Amikor kész a csonsz hozzákeverjük a krumpilhoz.

Hozzáadjuk még a borsot,
citromlét,
garmamasalát,
petrezselyemet.

Hagyjuk kihűlni, golyókat formálunk, és sárga borsó lisztből készült palacsinta tésztába (kis kurkumával színezve) mártogatjuk és olajban kisütjük.

Tanácsok:
MACERÁSNAK TŰNIK, DE NEM AZ ÉS NAGYON FINOM


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc csicsóka » Virslis krumplisaláta » Andi krumplis pogácsája » Krumplistészta
» Hagymás-krumplis pogácsa » Krumplis sajtgolyó » Vendégváró krumplisaláta » Sertésláb ínyenc módra
» Antonia krumplisaláta » Saslik ínyenc módra » Mustármártás ínyenceknek » Krumplisaláta másképpen
» Máglyarakás ínyenc módra » Krumplis palacsinta, 2p/db » Krumplis bere II » Krumplis egérke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.