Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paradicsom belga módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg uborka
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
25-30 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Böjti paradicsomleves » Csirke toledói módra » Körözött Kata módra » Csirkés rakott burgonya
» Sertésszelet hentes módra » Rakott mustáros hús » Sonkás rakott zöldbab » Gombás rakott hús
» Baconos hús arany módra » Rizses gomba bácskai módra » Tonhalas paradicsomsaláta » Túróval rakott burgonya
» Rakottkáposzta » Gombaleves Tamás módra » Túrós rakott spagetti » Rakott hal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.