Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paradicsom belga módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg uborka
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
25-30 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú rakott káposzta » Sonkával rakott palacsinta » Rakott patisszon » Paradicsomos sertésmáj
» Túrós rakott alma » Rakott zöldséges marhahús » Besameles rakott krumpli » Olasz paradicsommártás
» Mediterrán rakott zöldség » Rakott cukkini karikák » Sajtos rakott hús » Paradicsomsaláta
» Francia rakott krumpli » Tojásos rakott karfiol » Rakott krumpli » Rakott "szejtán"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.